flag_eng flag_sweLogga in

 


Användarbloggen:Utställning IDKA Kulturkiosken - ÅTERGRODD

 

teraffweb

 

Våren är äntligen här och detta firar vi på IDKA Kulturkiosken med att ha en härlig samlingsutställning med tema återbruk.

Kom och se en salig blandning av konst, slöjd och hantverk - allt tillverkat av skrot och skräp och loppisfynd!

 

Välkomna!

 
Linda Olah – Kulturcentrum i Sandviken 20 mars

Linda-Olah-20-mars

TEATERBRUKET - Kulturcentrum i Sandviken
19.00 Fri Entré
Förband: Leonard Hummer

Linda Olah har en bred erfarenhet av att arbeta med musik och improvisation.
2007 påbörjade hon sin Bachelor-utbildning på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg som en av de yngsta eleverna som någonsin antagits till jazz-programmet, senare fortsatte hon med ytterligare musikstudier vid musikkonservatoriet i Paris; (Conservatoire National Supérieure de Musique et Danse de Paris). Linda är en väl renommerad sångerska och har fått flera prestigefyllda stipendier och priser, några av de senaste är SEB’s stora musikstipendium för lovande musiker samt Kungliga Musikaliska Akademiens stora Nationella stipendium.
Arbetet med soloröst och elektronik inleddes som ett försök att utforska djupet och sårbarheten hos en enda röst. Varje improvisation och komposition härstammar från den akustiska rösten och några av kompositionerna förblir också akustiska, medan andra utökas med elektronik. Elektroniken kan sträcka sig från att vara mer eller mindre närvarande, men användning av elektroniken är strikt hållen som ett sätt att utvidga rösten, inte som ett sätt att lägga till ett extra instrument.
Linda Olahs hemsida

Arrangör: IDKA, Lamour & Sandvikens konsthall med stöd från Kulturutveckling, en del av Landstinget Gävleborg, RANK, KUR & Studiefrämjandet

 
Ida Lundén & Pär Thörn – Kulturcentrum i Sandviken 13 mars

Lunden-o-Thorn-13-mars

Poeten Pär Thörn och komponisten Ida Lundén har skapat en text-ljud-komposition om bokstaven 'r'. Det är en
associativ resa genom Skaraborgs län, en retrospektiv över revolutionära rörelser och vår tids registrerade
varumärken. På en formmässig nivå rör sig verket mellan repetitiv uppläsning, mikrohistorier, noisemusik, guttural
ljudpoesi och collage. Verket både refererar till den svenska sextiotalstraditionen och överskrider den.

Förband: B. Åström (Experimentell musik)

Teaterbruket - Kulturcentrum Sandviken 
19.00 FRI ENTRÈ!

Arrangör: IDKA, Lamour & Sandvikens konsthall med stöd från Kulturutveckling, en del av Landstinget Gävleborg,
RANK, KUR & Studiefrämjandet

 
Sportlov på IDKA Kulturkiosken!

sportlov

 

 
Konsert på Gävle Teater med Edberg/Erlandsson/Lisinski

 

 

Flyer-Edberg-Lisinski-Erlandsson-7-mars
IDKA & Lamour presenterar
Edberg/Erlandsson/Lisinski
7 mars 19.00
Entré: 100kr (50kr Barn & Ungdomar upp till 25 år samt heltidsstuderande)


Edberg/Erlandsson/Lisinski utforskar musik där balinesiska gamelaninstrument möter digital live-elektronik. Musiken kombinerar aspekter av gamelaninstrumentens rituella konnotationer med dess rent sonora kvaliteter, vilka korsas med den abstraherade live-elektroniska bearbetningen i en blandning som rör sig över en skala mellan de två kontexterna. Det är musik som anknyter både till framförandet som ceremoniell funktion, och interaktionen mellan och de perceptuella gränserna mellan gamelaninstrumentet och live-elektronik. 

Medverkande: Isak Edberg, Mats Erlandsson & Victor Lisinski

 
Utställare

sokes

 

Sitter du på en utställningsidé? Är du ensam, eller kanske har en grupp? Oetablerad eller på g - passa på och sök!

Skicka din projektbeskrivning till Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , eller kom in till Kulturkiosken och lämna över den.

Vad som krävs för att söka, hittar du under fliken Kulturkiosken --> "Att ställa ut"

 
Utställning IDKA Kulturkiosken - BAUM

 baumfin


Ett nytt år ska såklart firas med en alldeles ny och färsk utställning!
Först ut 2014 är den nya och spännande gruppen BAUM. Fem olika konstnärer med minst lika många olika uttryck. 

Välkommen på vernissage nu på lördag den 4 januari, mellan 12 och 16.

 

Gott nytt år!


 
The MOTH på Musikverket i Sandviken

12 december 19.00 fri Entré
Musikverket, Kulturcentrum! Sandviken

 
Erika Angell, röst och liveelektronik
Martin Öhman, Slagverk och liveelektronik

Förband: Joakim Westlund & Adam Wiger

affish-the-mothThe Moth är en impro/elektronisk duo bestående av musikerna Martin Öhman och Erika Angell, två av Sveriges nu framträdande innovativa och progressiva musiker, även verksamma med grupper som Thus:Owls, Josef & Erika, Klabbes Bank och 7 Peice Orchestra. Med trummor, röst och live-elektronik skapar de en högst originell musik där deras respektive ljudkällor förvrängs och förvandlas, ibland till oigenkännlighet. Med hårda, kantiga beats, abstrakt minimalistiska ljudvärldar och innerliga melodier som stundtals mynnar ut i lösryckta och haikuliknande textimprovisationer skapar de musik där ytterligheterna får fritt spelrum, tilltalande såväl som frånstötande. The Moth’s direkta och karismatiska sound liknar inget annat musikaliskt uttryck av idag. Duon är framförallt verksam i Sverige men har även genomfört turnéer och festivalframträdanden i USA och Kanada. 2009 debuterade de med vinylen Antennae, utgiven av det kanadensiska skivbolaget C3R. Ett intrikat och varierat album som tydligt presenterar The Moth’s breda musikaliska spektra. Martin Öhmans oortodoxa spel, minimalistiskt och mjukt såväl som brutalt och explosivt, präglar musiken med ljud från stråkar, fläktar och rakhyvlar vid sidan de kontaktmickade trummorna. Erikas färgstarka och uttrycksfulla röst rör sig lätt från rytmiska improvisationer till spröd och innerlig sång. The Moth befinner sig i ständig musikalisk förändring. Precis som malen byter de skepnad. Idag är deras musik rå och komplex men med abstrakta och surrealistiska partier som ibland känns som rena ljudkonstverk snarare än ett stycke musik. Musiken ger skarpa visuella upplevelser och till följd av musikens karaktär och flexibilitet känns det som ett naturligt steg att presentera The Moth’s nästa verk även i ett interaktivt forum, innehållande bild, text och föränderliga moment, vid sidan av ett traditionellt album. Ett forum lika impulsivt som deras musik. Denna nyfikenhet på nya sätt att presentera musik, delar de med skivbolaget SEKT som under hösten 2012 gav ut The Moth’s andra album.

 

 

Arrangör: IDKA i samarbete med Sandvikens konsthall, FIA. Stöd från Musik Gävleborg, Gävle kommun, RANK, Kulturrådet och Studiefrämjandet.

 

 
<< Start < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa > Slut >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL