02 Nov

Konsert: ENSEMBLE ISM – O/SANNING, Gävle Teater 2 november

Namnlst-1526
Kan musik vara sann eller falsk?
Gävle Teater
Måndag 2 november 2015 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 30 min.
Biljetter

Många gånger har man suttit på en konsert och undrat… Vad menar de egentligen med det här? Nu kommer svaren! Och de kan vända upp och ner på alla uppfattningar om modern musik.

O/Sanning är en scenisk installation med nyskrivna stycken på temat sanning/lögn av tre tonsättare. Här står både den klingande musiken i fokus – och samtalet över scenkanten!

Ensemble ISM presenterar högkvalitativ nyskriven konstmusik på ett sätt som inbjuder till diskussion för att öka förståelsen för detta konstnärliga uttryck. På scenen står de fem musikerna och framför sina nyskrivna verk, 3-4 minuter långa. Bredvid scenen finns juryn, som består av en expertpanel med kulturpersonligheter: t ex musiker, författare, kulturkritiker, filosof. Verken har komponerats med utgångspunkt att vara ärliga eller oärliga i olika grad. Kan man höra tonsättarens avsikter? Kan man närma sig tonsättarens intentioner bara genom att lyssna till musiken? Alla tankar är välkomna och det är musikernas roll att försvara och förklara sina avsikter. Detta gör varje konsert till ett unikt möte.

Medverkande:
Carin Bartsoch Edström – komposition och sång
Catharina Backman – komposition och dragspel
Claudia Müller – blockflöjter
Anna Wallgren – cello

Arrangör: IDKA & Lamour i samarbete med Gävle Teaterförening. Stöd från Region Gävleborg, Kulturrådet, Vuxenskolan, Gävle Kommun & Studiefrämjandet.